SHARE

human nature

When Kamilizer gave its brief to Ramzi Makram-Ebeid of boutique interior, furniture and product design firm human nature for a new office space in the GrEEK Campus of AUC, certain elements had to be present. CEO Hanan Abdel Meguid wanted to create a converted loft feel mixed with vernacular inspirations from around North Africa and the Arab world.   The office, like her camel icon, was to be a representation of her love for and work in the region.  Mixed with the converted loft feel, the office was meant to be impressive, laid back, and of course, conducive to work.

Contracting was carried out by Mazura, and involved creating a structure with no obtrusive columns in the middle.  Rather, the engineer distributed the weight to four corner columns that carried the second level. The loft was then divided into space with a downstairs public area, and an upstairs private office for the team.

By reviving the old mosaic flooring as well as breathing life back into the super cool, but super battered, original metal windows facing the garden the heritage of the space has been retained. Lighting, furniture and design details were kept in context throughout, all culminating in a functional yet aesthetic space that is a delight to be in.

PWC

PWC wanted to create a welcoming office for start-ups and small to medium business at the GrEEK campus, while still maintaining its’ professional demeanor and corporate image. The very colorful PWC logo, as well as the famous AUC Library steps that the office overlooks inspired the design of this project.  The layout covers a reception area, an informal/projector screen viewing area, a work area/kitchenette and a meeting space. All the spaces have a level of privacy, while also allowing a very clear view of the large projector screen/white board. The finishes were a crucial point.  The flooring is made of solid oak strips, while the workstations are oak veneers. Exposed brick walls give the space a converted feel, while also creating an interesting dichotomy between the sleek clean wood and the rough surroundings.

SHARE